UK Digital Bank Ziglu lanserar P2P-betalningar för Bitcoin och Bitcoin Cash

Den Londonbaserade utmanarbanken Ziglu sa måndag att den har licensierats som ett elektroniskt pengarinstitut (EMI) av Storbritanniens Financial Conduct Authority. Efter att ha fått tillståndet startade fintech-startningen omedelbart peer-to-peer (P2P) betalningar för både krypto- och fiatvalutor.

Ziglu grundare och verkställande direktör Mark Hipperson sa att EMI-licensen tillåter företaget att utfärda elektroniska pengar (e-pengar) och tillhandahålla betaltjänster

Tillståndet utfärdades den 1 september, mer än ett år sedan den ursprungliga ansökan. Det krävde också att företaget följer stränga regler mot penningtvätt.

Den digitala banken stöder nu det brittiska pundet och fyra andra kryptotillgångar – Bitcoin Trader, bitcoin cash ( BCH ), ethereum ( ETH ) och litecoin ( LTC ). Det betyder att användare av Ziglu-appen nu kan göra betalningar peer-to-peer via nätverket eller till andra banker i Storbritannien med hjälp av de mynt som stöds.

„Betalande människor bör vara omedelbara, gratis och enkla oavsett var de befinner sig eller vilken valuta, oavsett om det är att dela upp kostnaden för din Airbnb eller skicka en bitcoin-födelsedagspresent“, menade Hipperson i ett mejlmeddelande till news.Bitcoin.com.

Ziglu lanserades i juni och samlade in 5,25 miljoner pund (6,93 miljoner dollar) i såddfinansiering, uppenbarligen „för att ge transparent och enkel tillgång till kryptovaluta.“

Företaget säger att totala digitala tillgångar är försäkrade mot cyberattacker, upp till ett värde av £ 50 000 ($ 66 000), med provisioner på 1,25% på all handelsverksamhet

Hipperson sa att Ziglu-appens användarantal för närvarande sträcker sig i „de låga tusentals … [men] Jag siktar på hundra miljoner kunder under de närmaste sex eller sju åren“, enligt en branschpublikation. Företaget planerar också att avslöja ett kryptoaktiverat Mastercard-betalkort på tre veckor samtidigt som man vinklar för expansion till Europa och USA i början av 2021, säger rapporten.

Kryptoorienterade banker har ökat stadigt i antal under de senaste åren och ökat för att fylla i klyftan genom att tillhandahålla tjänster till en bransch som länge undvikits av traditionella banker.