Blockchain-pohjainen tallennusverkko Filecoin käynnistää mainnetin lokakuussa

 

Hajautettu tallennusverkko Filecoin odottaa käynnistyvänsä mainnetissä 15. lokakuuta, Filecoin-tiimi ilmoitti sunnuntaina julkaistussa blogikirjoituksessa.

Protokollalaboratorioiden kehittämän alustan on tarkoitus antaa käyttäjille mahdollisuus ostaa ja myydä Bitcoin Bank käyttämätöntä tallennustilaa verkon salauksella FILO (cryptocurrency). Mainnetin piti alun perin käynnistää tämän vuoden maaliskuussa, mutta se on viivästynyt useita kertoja.

Lanseeraus tapahtuu yli kolme vuotta sen jälkeen, kun foorumi järjesti ensimmäisen kolikkotarjouksen, joka keräsi 200 miljoonaa dollaria vain 30 minuutissa.

Postin mukaan yli 400 kaivostyöläistä 34 maassa on siirtänyt Filecoin-verkkoon yli 325 pebatavua (PiB) tallennuskapasiteettia. Filecoin-tiimi sanoo, että se vastaa „tarpeeksi tilaa 90 miljoonalle 1080p-elokuvalle, 1 400 Wikipedian täydellistä kopiota tai seitsemän kertaa koko ihmiskunnan kirjoitetut teokset (kaikilla kielillä) tallennetun historian alusta nykypäivään“.

Seuraavien viikkojen aikana Filecoin siirtyy „Mainnet Ignition“ -vaiheeseen ennen virallista „nostoa“. Tämä antaa kaivostyöläisille, asiakkaille, huoltajille ja yli 265 sovelluksen kehittäjille aikaa perustaa järjestelmät ja valmistautua käynnistämiseen.