65% van de Handelaren op Paypal Ready to Use Bitcoin to Pay for Goods and Services: Onderzoek

Minstens 65% van de mensen die de Paypal app gebruiken om bitcoin te verhandelen, zijn bereid om de topcryptocurrency te gaan gebruiken om te betalen voor goederen en diensten in de 28 miljoen winkels die door het betalingsbedrijf over de hele wereld worden ondersteund.

Volgens een eigen onderzoek van 380 Paypal-gebruikers door Mizuho Securities, zei 17% van de respondenten al bitcoin (BTC) te hebben verhandeld via hun Paypal-rekeningen sinds het bedrijf in oktober begon met het aanbieden van crypto-diensten.

Hiervan is de meerderheid degene die zich bereid toonde om Crypto Bull te gebruiken voor aankopen. De bevinding is significant in de mate dat het de geloofsbrieven van bitcoin ondersteunt als een levensvatbaar betaalmiddel – iets wat bitcoin tegenstanders routinematig hebben gebruikt om de digitale activa in diskrediet te brengen.

Verwacht wordt dat Paypal al zijn klanten in staat zal stellen om bitcoin te gebruiken als een financieringsbron voor het betalen van goederen en diensten bij zijn 28 miljoen wereldwijde handelaars vanaf begin 2021. Het bedrijf heeft ongeveer 346 miljoen actieve gebruikers.

Het onderzoek vond dat bitcoinehandelaren de Paypal-app drie keer zoveel gebruiken als non-bitcoiners en dat ze significant hogere kassaldi hadden op hun digitale Paypal-portemonnee. Het zei 50% van de handelaren meldde het gebruik van andere Paypal-functies zoals pay-in-4 en QR-code meer nadat ze begonnen met de handel in bitcoin op het platform.

Mizuho-analist Dan Dolev heeft Paypal’s inkomsten geleid om 20% te beklimmen in 2021 dankzij de nieuwe crypto-service. Hij heeft ook zijn koersdoel opgewaardeerd naar $290 van de vorige $270. De aandelen van Paypal zijn onderaan 1.84% bij $212.56 vanaf de 2de Dec. sluitingsprijs. De Nasdaq-vermelde firma is omhoog meer dan 100% jaar-aan-datum.

Onlangs, openbaarde de manager Pantera van het haagfonds het Kapitaal dat Paypal tot 70% van alle onlangs ontgonnen bitcoin kocht aangezien de betalingsreus begon cryptocurrency de diensten in Oktober aan te bieden. Samen met Square’s Cash App, kopen de twee bedrijven meer dan 100% van alle nieuw uitgegeven maagdelijke BTC, zei het.

Met de vraag zo hoog, lijkt Paypal’s intrede in crypto een massale rally in de prijs van de bitcoin te hebben aangewakkerd. De activa overtraden tijdelijk zijn hoogte van 2017 op 30 Nov., toen het $19.864 raakte, maar is sindsdien tussen $18.850 tot $19.150 op het ogenblik van het schrijven gevallen.

Chinese State-Run Media geloven dat de BTC-prijsschommeling gewoon een ‚hype‘ is, terwijl de blokketen wordt geprezen.

Twee Chinese staatsmedia hebben een kort nieuwsbericht gepubliceerd waarin ze de burgers aansporen om zich meer te richten op blokketentechnologie dan op de „hype“ van de recente stijgende Bitcoin-prijzen over de hele linie.
China’s regering moet zich richten op de blokketen

Zowel Sina als Xinhuanet hebben verklaard dat de recente rally in BTC-prijzen geen duidelijke verklaring heeft. In plaats daarvan, de verslaggevers achter het artikel, Mao Zhenhua en Zhang Xiaohui, zeiden dat de mensen zich zouden moeten concentreren op het pro-blokketen staatsbeleid.

Binnen het korte stuk, zorgt het door de staat gerunde persagentschap ervoor dat de mensen „geleidelijk aan het potentieel van de blokketentechnologie en de technologische vooruitgang en de regelgevende escorte met de hand gaan“. Dit is in lijn met de negatieve houding van de staat ten opzichte van de toename van de belangstelling voor BTC en altcoins.

Het artikel voegt eraan toe dat, terwijl crypto-handel nog steeds een investeringsmethode is die alleen maar „onzekerheid“ genereert, de blokketentechnologie zich binnen een „smalle juiste weg“ bevindt, waarvan de resultaten in de toekomst „volledig gerealiseerd“ zullen zijn.

Hoewel het niet de eerste keer is dat grotere Chinese staatsmedia verwijzen naar BTC-prijzen, hebben ze een geschiedenis van het niet vermelden of rapporteren van cryptocurrencies binnen hun redactionele lijn.